XES | ECOSOLidaritza’t

Cliente: XARXA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA

Des de la Xarxa d’Economia Solidària es va donar tret de sortida, en el marc de la primera edició de la Fira d’Economia Solidària, en la moneda social de Catalunya. l’Ecosol i a la plataforma web ‘Mercat Ecosol’.
L’Ecosol neix com una eina per reactivar els intercanvis dins de l’ESS, és una implementació d’una sèrie d’iniciatives que ja funcionen, com és el cas del Wir Suís, un sistema de crèdit mutu nascut el 1934 i que compta amb la garantia de ser utilitzat per més de 62.000 empreses, o el cas del Chiembgauer alemany, una moneda social utilitzada per 900 empreses i 2.500 usuaris.
Des de la XES es posa en marxa ara la campanya # ECOSOLidaritzat, on mitjançant una campanya de micromecenatge a la plataforma ‘Goteo’, es vol aconseguir la quantia de diners necessària per consolidar, ampliar, gestionar i dinamitzar la versió catalana d’aquestes xarxes d’intercanvi dins de l’ESS.
Des de la cooperativa de comunicació l’Apòstrof i Claraboia, s’ha dut a terme el vídeo viral de la campanya de micromecenatge. Us convidem a veure-ho i a participar d’aquesta iniciativa transformadora.